Monday, February 23, 2009

Zuhal Sarikahya - ASKLAR VARDI


Zuhal Sarıkahya - AŞKLAR VARDI


Zuhal SarıkahyaAŞKLAR VARDI” resim sergisiyle 21 Şubat – 14 Mart 2009 tarihleri arasında ANKA ART’da sanatseverlerle buluşuyor.


AŞKLAR VARDI” sergisinde Zuhal Sarıkahya: “aşk temasını işlediğim eserlerimde günlük yaşamın somut duygulanımlarını aşan, hayallerde yaşatılan o erişilmez aşkların özlemini vurgulamaktayım” diyor. Sanatçı Sarıkahya aşk konusunu tualine aktarırken özellikle kırmızı başta olmak üzere sıcak renkleri kullanarak konuya vurgu yapıyor. Onun fırça ve spatül darbeleriyle oluşturduğu dokular yoğun derin sevginin ve aşkın yüceliğini anlatır gibi. Sıcak renkler, pastel geçişler, dinamik kurgusu ile adeta kompozisyonu kendisiyle bütünleştirerek özgün bir ifade biçimi oluşturan sanatçı, doğa ve figür estetiğini soyut bir yaklaşımla ortaya çıkarıyor. Zuhal Sarıkahya doğa çıkışlı, insanla bağlantılı imgeselliği yoğun ekspresif tutumla hareketlendiren, temposu yüksek eserler üretiyor. Güçlü fırça vuruşları, rengi ezen ve dönüştüren, kendine bağlı kılan tutumu ile özgün tatlar yaratan ve fantastik kurgu bütünlüğü oluşturan Zuhal Sarıkahya resmi, kendi estetik serüveninin geleceği noktasında da önemli iç gerçeklikler taşıyor.


Zuhal Sarıkahya: 1974 yılında Olgunlaşma Enstitüsü Resim Bölümü’nü bitirdi. Leopold-Levy atölyesinde Müreccel Küçükaksoy’dan uzun seneler klasik resim dersi aldı. Daha sonra Bahattin Odabaşı, Atilla Tos, Mehmet Güleryüz atölyelerinde çalışmalarını sürdürdü. Yağlıboya, pastel, akrilik, ve karışık teknikte çalışmalar yapan sanatçı, Uluslararası Plastik Sanatlar Derneği ve Ressamlar Derneği üyesidir. Yurt içinde ve dışında doksandan fazla kişisel ve karma sergilere katılmış olup, Edirne Karaağaç Modern Sanatlar Müzesi’nde ve birçok özel ve tüzel koleksiyonda eserleri bulunmaktadır. Sanatçı 2007 yılındaki "Who is Who" isimli ansiklopedide de yer almaktadır. Sanatçı halen kendi atölyesinde çalışmalarını sürdürmektedir.


Zuhal Sarıkahya “Aşklar Vardı” Resim Sergisi

ANKA ART Rüştiye Sk. Emre Bey Apt. No: 22/1

Kızıltoprak, Kadıköy, İst.

Tel: 0216 414 91 62